Pages

2010. február 13., szombat

Égi üzenetek

Ismét egy hosszú írás, de ezt még közzé akartam tenni. Ugyanarról a honlapról, a http://www.csillagtitkok.eoldal.hu/ -ról. Igaz, hogy kicsit régebben született, novemberben (az én hónapomban!!), de ismét tökéletesen leírja mindazt, mintegy magyarázatot adva, ami velem történt és történik. És ami fog történni. Mert érzem, hogy elkerülhetetlen. Az is, ami történt. Nem tudtam és nem is akartam kitérni előle. Ismételtem. Ismételtem a sorsomat, ismételtem, azt, ami egyszer már megtörtént. És mégsem. Mert pontosan úgy tettem (teszem), ahogyan írva van. Tudatosan. Magasabb szinten. És ezúttal erős leszek, racionális. Meg fogom oldani. Soha többé nem fog visszatérni. Köszönöm annak az embernek, aki nekem ebben segít. Ő is tudja ezt, de egyszerűen, jókedvűen viseli. Hálás vagyok Neked! :-)

És: Mindenről a csillagok tehetnek! :-)


"HAZATALÁLÁS

A Nyilas havában járunk. A Nap a bak jelében, és a Nyilas csillagképben jár. Gyönyörű Fénynemző időket élünk. Most, a legnagyobb sötétségben születik meg a Fény.

Most a befelé figyelésnek van itt az ideje. Az ember leül a meleg szobában egy pohár forró kávéval a kezében, gyújt egy gyertyát és kicsit elcsendesül. Átgondolja merre járt eddig az Úton, mi mindent hagyott maga mögött ebben az évben. Összegzi magában az emlékeit. A találkozásokat, amik új színt hoztak az életébe és újabb fénycseppekkel gazdagították. A búcsúkat, amiknek pillanatai örökre beleégtek a lelkébe, ezáltal erősebbé téve. Az embereket, akik szeretni, majd elengedni tanították. A boldogságos, szárnyaló tücsökciripelős nyáréjszakákat. A kerti grillsütések mennyei illatát. Lelkének nagy, eget rengető viharait, és a kis tisztító záporokat. A mondatokat, amiket sosem feled el. A kérdéseket, amikre sosem kapott választ. A szerelem soha nem múló mámorát.

Átgondolja, a sok barangolásban hova jutott. Magasabb szintre lépett, mint ahol egy évvel korábban volt? Vagy ugyanazokat az (ördögi) köröket futja? Megtanulta a leckéket, elvégezte tisztességgel a feladatait? Megtanult nevetni saját magán?

Hazatalált?

Mert ha nem, hát most a Mars 2010. első hónapjaiban gondoskodni fog róla, hogy így legyen. Ugyanis eljött a hazatalálás ideje. Mindnyájunk életében.

Különleges égi helyzetnek lehetünk a részesei december végétől, 2010. márciusáig, de közvetve egészen májusig. Ha a média elszánt „harcosai” a Fény szolgálatában állnának, akkor nem szörnyűbbnél szörnyűbb rémhírektől zengene a sajtó, a félelem magjait elültetve az emberi elmékben, hanem Advent utolsó vasárnapjának reggelén ezzel a főcímmel indítottak volna a hírek: „A Mars ma, 2009. december 20-án, a téli napforduló előestéjén, a legnagyobb sötétség idején, megállt az égen és visszafordult. Hogy hazatérjen.”

A Mars ezzel retrográd mozgásba kezdett, azaz nem a szokásos haladási irányában halad tovább most pár hónapig, hanem a földi iránnyal (látszólag) ellentétesen, visszafelé. Lényegében a Világtengelyekkel megegyező, azaz az Univerzális irányban. Ez a hátráló mozgás 2010. március elejéig fog tartani, akkor aztán nagy erővel direktbe fordul, azaz ismét felveszi eredeti haladási irányát, a szokásos tavaszi lendületnél is jobban felerősítve a kezdet és a növekedés energiáit. Márciustól körülbelül május közepéig járja végig ugyanazt az égi utat, amelyen hátrálva egyszer már végigment, ebben a két tavaszi hónapban, így majd azokat az égi energiákat (égi tanításokat) kell hasznosítanunk, amit december és március között megszereztünk.

Ilyen jelenség csak nagyon ritkán adatik meg, mert a Mars bolygóra általában nem jellemző a hátráló mozgás! Legutóbb 2007. végén fordult vissza a Mars akkor a rák jelében és az Orion csillagképben, elhozva az érzelmi felvállalás fokozott feladatát. Az érzelmeink terén azonban úgy tűnik valamit nagyon nem oldottunk meg akkor, mert most, két évvel később „szokásától” eltérően a Szellem Hadvezére és a Nyílt Szeretetet bajnoka újra megfordul és visszatér az Oroszlán csillagkép fejétől a Rák csillagképhez, a szeretet és a Fény szent otthonába.

A Mars hátráló mozgását ráadásul a Hydra csillagkép felett végzi. A Hydra az egyik nagy Égi Út a csillagos égen, egy rejtett titkos út. (A másik az Eridánusz, és természetesen a Tejút.) Különlegessége, hogy nem a földi irányban „úszik”, hanem visszafelé, az Égi Irányban haladva. És itt nagy titokkal találkozunk! Jól látható, milyen tökéletes összhangban zajlik minden az égen, a Mars ugyanis hátráló mozgását pontosan a visszafelé úszó Hydra felett végzi, letérve a saját földi útjáról és lényegében „felvéve” a Hydra Égi Útjának haladási irányát. A cél, hogy a földi iránnyal szemben most (márciusig) az Égi Irány energiái, üzenetei kerüljenek előtérbe a Mars lendülete, energikussága, kezdeményező ereje révén. Elsősorban a szeretet világában.

A Hydra lényegében azért „titkos” út, mert ez a belső utazásunk ösvénye. És a legnagyobb titkokkal mindig itt találkozunk. Önmagunkban. A feladat tehát most az, hogy a Mars szellemi energiával saját belső, rejtett lelki ösvényeinket barangoljuk be, tudatosítva mindazt, ami lelkünk legmélyén eddig elrejtve megbújt bennünk. Az önismeret kulcskérdéssé és sorsformáló erővé válik! A Mars a Hydra fejéhez tér vissza tavaszra, amely az alázat üzenetét hozza. A sorsunk előtti (tudatos) főhajtás nem mindig egyszerű feladat, de a hazatalálásunkhoz ezúttal feltétlen szükséges. Fejet kell hajtanunk az égi elrendelés előtt.

Ebben az időszakban a szellemi emelkedés és a szeretet nyílt felvállalása nem a földi „logikus” gondolkodásmód szerint halad, hanem az Égiek sugallata és iránymutatása szerint. Azaz, az univerzális energiákkal átitatottan bátran, őszintén, egyenes derékkal, és nem a külső harc, hanem a belső (!) önlegyőzés felemelő ereje által.

Az intenzív érzelmi élet időszaka következik! A család, az otthon, és az anyaság válik fontossá! Ezen a téren is fejet kell hajtanunk univerzális vállalásaink és az Égi Irány előtt.

Az ismétlés iskolája

Talán azt fogjátok majd tapasztalni ezekben a hónapokban, hogy valaki felbukkan újra a múltból, vagy valamit „újra ismételtet” veletek a sors. Esetleg egy múltbelihez kísértetiesen hasonló élethelyzet tér vissza. Ez a retrográd (hátráló) égi mozgásnak köszönhető. A célja az Univerzumnak ezzel, hogy megnézzék Fentről, vajon megtanultuk – e a leckét a múltban!? Vagy újra ismételjük megint korábbi hibáinkat, tévedéseinket? Újra futjuk ugyanazokat az „ördögi köröket”? Lényegében az ismétlés által válik biztossá a tudásunk! És ha becsülettel kijárjuk most a Mars szellemi emelkedése révén az „ismétlés iskoláját”, ha tudjuk TUDATOSAN irányítani az életünket, akkor a múlt árnyai, vagy hibái soha többet nem térnek vissza, hanem kilépünk az ördögi körből és végre elindulunk az univerzális irányban.

Magas szinten a korszakalkotó lehetőségek időszaka köszönt be most az életünkbe! Ami szintemelkedési lehetőség.

A Mars pontosan az Oroszlán csillagkép fejénél állt meg december 20. tájékán. És innen tér vissza a Rák csillagképbe, az Egyszarvú csillagkép fölé. Az, hogy a Mars pont az Oroszlán fejétől, a rálátás üzenetétől fordult vissza, arra utal, hogy december végén megláttunk valamit az életünkben, ami (akár tudat alatt, akár tudatosan) arra késztetett minket, hogy ne menjünk tovább „azon az úton”, amin addig jártunk, hanem megálljunk és visszatérjünk megkeresni (és megtalálni) az Igazi Otthonunkat.

A Lelki Otthon és az érzelmi EGY-ség megtalálásának útját kell (újra) végigjárnunk. Talán kicsit több nehézséggel, de ezúttal az Égiek vezetésével, Égi Irányban.

A Vénusz és a szeretet sorsfeladata

Most januárban a Mars a Rák elengedő ágánál halad visszafelé, majd február eleje körül éri el (újra) a Rák tápláló ágát, a Jászol csillaghalmazt, ahol a Fény születik. És ez a kulcsa a Mars Univerzális Útjának! Mert a Jászol csillaghalmaz az otthon - a külső és a belső otthon szent területe. Épp ezért most kikerülhetetlenül eljött az ideje, hogy megálljunk és alaposan átgondoljuk, valójában hol is vagyunk igazán otthon? Ki mellett vagyunk otthon? Miben vagyunk otthon? Hol van a Belső Templomunk? Mit jelent számunkra a Család Szentsége? Hol lakik az igaz szeretet az életünkben?
Eljött az elrendelt ideje a hazatalálásnak.

A Mars februárban a Jászol csillaghalmazban újra feltöltekezik a Fény tápláló szeretet energiáival, és március elején a Rák befogadó ágánál fordul direktbe, hogy visszatérve eredeti haladási irányába nagy erővel újra végigjárja a Rák csillagkép előbb említett szeretet stációit. Az év első negyedéve így elsősorban a szeretet körül forog! Eljött az ideje annak, hogy végre nyíltan és bátran (Mars!) végigvigyük univerzális vállalásainkat a szeretet és a család szent birodalmában. Mindenkinek más és más „szeretet minőséget” kell most újra tanulnia, vagy a kozmikus irányban - a köztes létben tett „vállalása” szerint - megélnie. Lesz, akinek a befogadó, lesz, akinek a tápláló és megtartó, és lesz, akinek az elengedő szeretet világában kell valamit újra élnie - vagy teljesítenie egy univerzális vállalását.

Előbbi üzenetek tükrében különösen szép jelenség, hogy január vége fele a Szeretet Bajnoka inspiráló erejű fényszögbe (oppozícióba) kerül a Vénusszal. A Mars ekkor univerzális mozgásában pont a Rák Jászol csillaghalmaza felé közelít, majd pár nappal később, mikor a Nappal is oppozícióba kerül, már el is éri azt. A Vénusz a Bak csillagképben halad ekkor, egyben érintve a Vízöntő csillagkép múlt vizét is. Mit jelent mindez? Két lehetőség van. Egyrészt hozhatja a szeretet befogadásának sorsfeladatát, amely a múltat tisztíthatja meg az érzelmeink, a szerelem vagy az emberi kapcsolatok világában. Másrészt (mivel a Rák csillagkép ezen ágai között szoros a kapcsolat), hozhatja egy múltbeli kapcsolat vagy érzelem elengedésének sorsfeladatát is. Hogy kinél melyik „feladat” aktiválódik, ez egyéni sorshelyzettől függ. Egy biztos: a Vénusz felett a Delfin csillagkép üzenete már a teljes megújulás erejét hozza el életünkbe! Talán egy érzelem születik újjá ekkor, melyet befogadni sorsfeladatunk. Vagy egy múltból cipelt érzelemtől kell megtisztulnunk és ennek az elengedése által tudunk február elejére teljesen újjászületni.

Az áldozat áldássá válik

A vénuszi égi hatást felerősíti, hogy miközben a Vénusz oppozícióba kerül a hátráló Marssal, közben január végén újra aktiválódik az Égen a második Szaturnusz Plútó kvadrát.

Mivel a Szaturnusz január 13-án retrográdba fordul, azaz (a Marshoz hasonlóan) visszafelé kezd el haladni az Égen, így január 31-én újra teremtő erejű, racionalizáló fényszögbe kerül a radikalizmus és újjászületés hatalmas istenségével, a Plútóval.

Miért mondom, hogy újra? Mert 2009. november 15-én a Szaturnusz és a Plútó egyszer már kvadrátba kerültek, de mint az akkori írásban már jeleztem, ez a folyamat ezzel még nem ért véget! Most januárban a hátráló Szaturnusszal újra találkozik a Plútó varázserejű teremtő fényszöge, majd 2010. augusztus 21-én bekövetkezik a harmadik Szaturnusz, Plútó kvadrát is. Erről a folyamatról részletesen írtam az „Áldozat szentsége” című két részes írásban tavaly. Most csak annyit teszek hozzá, hogy ez a komoly fajsúlyú ismétlődő hatás arra utal, hogy az a nagy, radikális, mindent elsöprő, és egyben mindent megújító minőségi változás, ami tavaly ősszel elindult az életünkben, az idén tovább folytatódik, és egészen őszig „kíséri” a sorsunkat. Mivel a Szaturnusz minden esetben a mérleg jelében jár, a Szűz csillagkép múlt lábánál, így most januárban újra elhozza a radikális rendezés feladatát, elsősorban az emberi kapcsolatok (vagy a párkapcsolatok) világában. A rendezés szorosan összefügg a múlttal, vagy konkrétan a múlton való (újabb) radikális továbblépés karmikus feladatát jelenti.

Más szinten üzenheti azt is, hogy ezúttal az univerzális, Égi Irányban kell radikálisan továbblépnünk a saját korlátainkon, vagy a saját legbelső gátlásainkon. Lehet, hogy egy olyan múltbeli fájdalmas, rossz emléken kell januárban továbblépnünk, ami akadályozott minket az Igazi Értékek, vagy az égben elrendelt kapcsolat felé való elindulásban.
Talán egy múltbeli kapcsolat most születik teljesen újjá a Plútó ereje révén az életünkben (de csak akkor, ha valóban Igaz Értéket jelent). Vagy mi születünk újjá a múlt terhének letételével és a továbblépéssel.

Egy biztos. A nagy átminősítő folyamatnak köszönhetően 2010. őszére minden átalakul az életünkben! Mélyrehatóan és hosszútávon! Az értéktelen dolgok örökre megsemmisülnek. Amik kiállták az idő nagy próbáját, azok viszont hatalmas, minőségi emelkedést hoznak. Talán az az áldozat, amit múlt év végén meghoztunk, most válik áldássá életünkben! Ha pedig még mindig nem született meg bennünk az áldozat szentsége, hát most újra elhozza a Sors ennek a lehetőségét – és feladatát. A hosszú távú megújulás érdekében.

Érdekes jelenség, hogy a Szaturnusz 2009. végén a mérleg jelébe lépett, azonban most 2010-ben még visszatér pár röpke hónapra a szűzbe. Áprilistól, júliusig fog hátráló mozgása révén újra a szűz jelében tartózkodni, így ebben a négy hónapban újra elhozza a rendezés feladatát – kifejezetten a kapcsolatok, és a szerelem világában. Addig nem indulhatunk ugyanis el az Igazi, Égben Elrendelt Társ felé (vagy vele), amíg a kapcsolatok világában, vagy a belső érzelmi harmóniánk terén, el nem rendezzük az életünket. Más szinten a Szaturnusz azért tér vissza a mérlegből a szűzbe, hogy párkapcsolati téren az Égi Irányban learassuk mindannak a gyümölcsét, amit mi magunk korábban elvetetünk. Ha Fényt vetettünk, most Fényt fogunk aratni. (Ellenkező esetben komoly tapasztalások várnak – újra – ránk.)

Felragyog a Szerencse Csillaga

Gyönyörű szép helyzet, hogy a Szeretet Bölcsességének istensége a Jupiter január 18-án belép a halak jelébe, így uralmi helyzetbe kerül. Ennek köszönhetően az ezt követő majdnem egy évben a lehető legharmonikusabban tudjuk majd megélni a feltétel nélküli, isteni szeretet felemelő állapotát. Az „uralmi helyzet” azt jelenti, hogy a Jupiter a halak jelének uralkodó bolygója, így itt, a halakban lesz most a leginkább elemében. Minden jupiteri minőséget a korábbinál jóval könnyebben tudunk magas szintre léptetni. Így a bölcsesség, a hit, a szeretet és az érzelmi EGY-ség szent állapota fogja vezérelni életünket 2010-ben.
Az Unio Mystica, a szeretet, a béke és az Igazság éve következik.

Egyben a Jupiter elhozza annak a feladatát, hogy végre valóban magas szinten működtessük a szeretet és a megbocsájtás bölcsességét, hogy vissza találjunk hitünkben a Teremtőhöz, és hogy a feltétel nélküli szeretet felemelő állapotában éljük hétköznapjainkat. Eljött a legmagasabb rendű igazság ideje: az Égi Igazságé.

A ragyogó uralmi Jupiter ráadásul február elején együttáll a Vízöntő jövő vízében, a nagy szerencse csillaggal, a Fomalhaut-al. A Fomalhatut az egyik Világoszlop, így hatalmas (meg)tartó ereje van. Február 6-án itt lép szintézis teremtő erejű fényszögbe (szextilbe) a Jupiter a Plútóval, radikális fordulattal elhozva számunkra a legnagyobb szerencsét! A feltétel nélküli szeretet ereje „berobbanva” életünkbe megérteti velünk a sorsfeladatunkat, és azt, hogy most radikális módon kézbe kell vennünk sorsunk irányítását! Talán azt értjük meg ekkor egy nagy erejű felismeréssel, mit is jelent igazán magas szinten SZERETNI. Vagy azt, mi az Égi Elrendelés. A radikális felismerések a jövőnket tisztítják meg – vagy készítik elő, hiszen a Vízöntő jövő vízében zajlanak az események.

A szerencse mindenképpen az Égi Törvények szerint köszönt be hozzánk, más kérdés, hogy vajon már rögtön akkor „szerencsének” értékeljük -e, vagy csak jóval később fogjuk meglátni valódi áldást hozó üzenetét? Érdemes mindent letisztáznunk, kitisztítatnunk magunkban erre az időre, hogy a plútói fordulatot igazságosnak és bölcsnek élhessük meg.

A szerencsés fordulat lehet a megbocsájtás bölcsességének adománya is, vagy a hit felragyogása életünkben.

Összegzés

Az év első negyedévében a lassú mozgású bolygók világában más változás nem várható. Illetve a még bekövetkező eseményekről majd a heti írásokban fogok részletesebben beszámolni. És ne feledjétek, hogy a Szaturnusz, a Plútó és a Jupiter is hosszú távon fejti ki üzeneteit, így lényegében, amit Velük kapcsolatban írtam az egész évünket meghatározza.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy természetesen itt összetett folyamatokról van szó! Az év első felének főszereplője véleményem szerint az univerzális irányban a Jászolba érkező Mars lesz, elhozva a hazatalálás lehetőségét és feladatát. A Hydrában ezzel együtt meg kell tanulnunk alázatosan fejet hajtani sorsunk előtt és alaposan megérteni önmagunkat. Ez a hatás körülbelül májusig eltart. A Szaturnusz és a Plútó második racionalizáló fényszöge a radikális változások elrendelt idejét hozza el újra januárban és júliusban a kapcsolatok világában. Ha valamin a múltunkban még nem léptünk túl, vagy az áldozatot nem tudtuk tavaly novemberben meghozni, hát most újra lehetőséget kapunk rá az Égiektől.

Mind a Mars, mind a Szaturnusz hátráló mozgása az égi irányban haladva az Univerzális vállalásaink fokozott feladatát hozza el az év első felében. Ez az év nem a földi logika, hanem az Univerzum szent irányítása szerint indul. Csodálatos hatás, hiszen a radikális változások korszakalkotó lehetőséget tartogatnak mindnyájunk számára! Csak merjünk kellő bátorsággal az égi iránymutatásra hallgatni!

A Mars hazatérése révén most megszülethet a Fény az otthonokban.
Mindemellett beköszönt az életünkbe az igazi Szeretet kora. A Jupiter uralmi helyzete a halakban fokozottan előhozza az igazság-igazságtalanság kérdését, de bármit is érezzetek ezzel kapcsolatban, tudjátok, hogy a Jupiter mindig abban segít, hogy az Égi Igazság szerint alakuljon sorsotok. Ebben az évben megnő a Hit és a Bölcsesség ereje. A Jupiter égi támogatásával most minden múltbeli sérelmet könnyen meg tudunk bocsájtani – az isteni szeretet bölcsességével. A Fomalhaut csillag pedig gyönyörű, szerencsés, áldott hónapokat varázsol életünkbe, hozzásegítve, hogy a plútói radikális változásokat pozitívan, belső békében, kiemelkedési lehetőségnek éljük meg.
A gyorsabb haladású bolygók közül a Vénuszt érdemes még kiemelni, hiszen februárban majd a Szépség és Szerelem Istennője is csatlakozik a nagy szerencse csillaghoz, a Fomalhauth-hoz. Hó elején a Neptunnal áll együtt a Vénusz a Vízöntő múlt vízében, elhozva az emberi kapcsolatok világában a múlt megtisztításának lehetőségét, és az érzelmi életünkben az Unio Mystica élményét. Hó közepén pedig a Fomalhat-hoz közel a Vízöntő jövő vízébe érve a Jupiterrel áll együtt, az életörömökben bőséget, a szerelemben szerencsét, az érzelmek világában pedig Igazságot teremtve. Február közepe így már érzelmi téren a tiszta jövő megteremtésének lehetőségéről szól.
Az év eleje a radikális átalakulások, és a karmikus feladatok közepette is a szerencse és a legmagasabb rendű szeretet szellemében telik.
Mi hát most a feladat 2010. elején? Feltölteni magunkat a tiszta hittel és a feltétel nélküli szeretetet erejével. Megbocsájtani a múltat, a sérelmeket. Megtalálni az EGY-séget (főleg önmagunkban). Megismerni legbelsőbb világunkat is. Hazatalálni a Teremtőhöz, és önmagunk belső templomához. Felismerni az Igazi Otthonunkat és a Család Szentségét. Tudatosan élni és irányítani életünket, a Mars szellemi emelkedésének segítségével. A szeretet bölcsességének szellemében létezni, közben összeszedve minden erőnket bátran végig vinni sorsfeladatainkat, és meghozva a minőségi felemelkedés érdekében a kellő áldozatokat.

Csodás évünk lesz! A Szeretet, a Bölcsesség és a Hit uralma alatt. És ezen semmilyen félelem keltő sajtó kampány nem tud már többé változtatni!

Kicsit szakadjatok el most a szokásos, földi irányú, racionális gondolkodástól! Győzzétek le magatokat, lépjétek át korlátaitokat, és bízzatok meg a Teremtő Isten szerető gondoskodásában!
Találjatok végre Haza!

Szeretettel,
Veres Mónika"

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Sample text

Sample Text